Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

2610622855  -  Λόντου 101 / Πάτρα  -    grafeion.poihseos@culturebook.gr

ΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΟΡΤΡΕΤΑ


Παρουσίαση όλων των ποιητών και ποιητριών εν ζωή της Ελλάδας και της Κύπρου από το Γραφείο Ποίησης σε συνεργασία με την εφημερίδα Πελοπόννησος


ΔΩΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΤΙΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΡΩ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

portrait-_20200223-123732_1

Σήμερα σε φύλλο της 23ης Φεβρουαρίου στην εφημερίδα της Πελοποννήσου 

(Γράφει η Κατερίνα Κωστίου, καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών ) 

Η δωρεά ιδιωτικής συλλογής του Γιάννη Πατίλη και της Ηρώς Νικοπούλου προς το Πανεπιστήμιο Πατρών, περιλαμβάνει πέντε αρχεία με μοναδικό υλικό, περίπου 15.000 τόμους και εικαστικά έργα. 

 Ο ποιητής Γιάννης Πατίλης είναι ένας από τους πιο γνωστούς και αφοσιωμένους αναγνώστες και συλλέκτες λογοτεχνικών περιοδικών. Η εξαιρετικά ενημερωμένη βιβλιοθήκη του θα προστεθεί στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών ( ΒΚΠ ).

Η ποιήτρια και εικαστικός Ηρώ Νικοπούλου μαθήτευσε δίπλα σε σημαντικούς καλλιτέχνες και έχει λαμπρή πορεία στον χώρο της τέχνης. Οι πίνακες που χάρισε στο Πανεπιστήμιο Πατρών θα αναβαθμίσουν εικαστικά το ΒΚΠ ή και άλλους χώρους ανοικτούς στην ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία.

ΟΜΗΡΙΚΑ ΔΙΑΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΑΒΑΦΗ: Η ΤΡΑΓΙΚΟΤΗΤΑ ( ΕΓ...
ΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ 2018

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Sunday, 29 March 2020

© 2015 - 2020 Γραφείον Ποιήσεως. All Rights Reserved