Scroll Top

1 ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ (YOUNG/POETS/RADIO)

Young | Poets | Radio | 1 ος Διαγωνισμός Εφηβικής Ποίησης

Α΄ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

Οι ακόλουθοι πολιτιστικοί φορείς: Poets-Radio, Εξιτήριον , Tο Γραφείον Ποιήσεως, και ο βιότοπος πολιτισμού Culture Book έχοντας ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση νέων ποιητικών φωνών, προκηρύσσουν τον Πρώτο Εφηβικό Διαγωνισμό Ποίησης που αφορά Έλληνες και Ελληνόφωνους έφηβους.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν νέες και νέοι ηλικίας 13 έως 18 ετών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν με ένα ή δύο ποιήματα στην ελληνική γλώσσα.

Τα ποιήματα μαζί με τα στοιχεία του κάθε υποψήφιου καθώς και την άδεια του κηδεμόνα στις περιπτώσεις των ανήλικων υποψήφιων αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο e-mail: youngpoetsradio@gmail.com συμπληρώνοντας τη συνημμένη φόρμα συμμετοχής

Το/τα ποιήματα δεν πρέπει να έχουν δημοσιευτεί οπουδήποτε στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων περιοδικών, προσωπικών blog, κοινωνικών δικτύων, κ.λπ. Σε αντίθετη περίπτωση η συμμετοχή θα ακυρώνεται.

Το/τα ποιήματα θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά σε Microsoft Word. Θα διατηρηθεί αυστηρά η ανωνυμία των στοιχείων των υποψήφιων που δεν θα προκριθούν . Οι αποφάσεις των μελών της κριτικής επιτροπής είναι αμετάκλητες. Ο κάθε συμμετέχων θα πρέπει να συμφωνεί στην παραχώρηση και να συναινεί στη χρήση – δημοσίευση του κειμένου του και άνευ ανταλλάγματος, στα προαναφερόμενα δίκτυα/και/εκδόσεις.

ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Το γράμμα Θ και οι λέξεις που ξεκινούν, απορρέουν ή/και συμπεριλαμβάνονται σε λέξεις από το γράμμα αυτό. Το «Θ» είναι το σύμβολο που υποδηλώνει τον εγωκεντρισμό του ανθρώπου ο κύκλος είναι ο χώρος, και στο κέντρο του χώρου είναι ο άνθρωπος (δηλαδή το «Ο» συμβολίζει το χώρο, το σπίτι μου, τον ορίζοντα, το βουνό, την ανοιχτή θάλασσα, (το σύμπαν=ΟΟ=Ω). Ο παλαιολιθικός Έλλοψ=Έλλην αντιλαμβάνεται την ύπαρξή του ότι είναι ο κυρίαρχος του ζωικού βασιλείου δημιουργεί την αρχαιότατη λέξη «ΘΑΩ» που σημαίνει βλέπω και κατανοώ, κανένα ζώο δεν έχει αυτή την ικανότητα, και αποκαλεί τον ίδιο τον εαυτό του ΘΕΩ.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Η προθεσμία υποβολής του/των ποιημάτων ορίζεται η Δευτέρα 4 Μαΐου 2020.

ΒΡΑΒΕΙΑ

Θα απονεμηθούν 3 βραβεία και 3 έπαινοι .

Οι νικητές του Διαγωνισμού θα προβληθούν και από τους τρεις συνδιοργανωτές με συνεντεύξεις διαδικτυακές και ραδιοφωνικές. Θα γίνει προβολή των νέων ποιητών από τις αντίστοιχες ιστοσελίδες και όλα τα διαθέσιμα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, τα ποιήματα θα συμπεριληφθούν σε ειδική διαδικτυακή έκδοση.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΣΤΑΚΑΣ – ποιητής, Πρόεδρος
ΧΛΟΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΗ -ποιήτρια
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ – ποιητής
ΕΙΡΗΝΗ ΓΑΒΑΛΑ – ραδιοφωνική παραγωγός , υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Poets-radio.net

Οι συμμετέχοντες, με την Αίτηση Συμμετοχής τους (συνημμένη στο παρόν), συναινούν στην τήρηση και χρήση των Προσωπικών τους Δεδομένων, αποκλειστικά και μόνο από τα μέλη της Επιτροπής και για το χρονικό διάστημα που διαρκεί ο Διαγωνισμός έως την οριστική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

https://www.poets-radio.net/young-poets-radio-1/?fbclid=IwAR3gqRB3fq_M4qXs5V81DCTlNpRozEGGOfcOX16lNC55zfg99ug0RqGDM2s

Τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνιζόμενων θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από τα μέλη της επιτροπής για τις ανάγκες του διαγωνισμού και σε καμία περίπτωση δεν διακινούνται, πωλούνται ή ενοικιάζονται σε τρίτους. Τα δεδομένα των υποψηφίων διατηρούνται για όσο διάστημα χρειάζεται, ούτως ώστε να εκτελεστεί ο σκοπός για τον οποίο συλλέχθηκαν, καθώς επίσης και για οποιονδήποτε ενδεχόμενο έλεγχο των διαδικασιών του διαγωνισμού.

Παρακαλούμε σημειώστε πως, για λόγους ασφαλείας και για τη διαφύλαξη των δικών σας συμφερόντων, ενδεχομένως χρειαστεί να περάσετε μια διαδικασία επαλήθευσης της ταυτότητάς σας. Όποια δεδομένα λάβουμε κατά τη διαδικασία αυτή, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά γι’ αυτό τον σκοπό και θα διαγραφούν οριστικά μόλις επιβεβαιωθεί η ταυτότητά σας.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων συμμετοχής.